اکران شلوغ تابستان صدای تعدادی از تهیه‌کنندگان و کارگردان‌ها را درآورده است. طبیعتا همه دوست دارند فیلم‌هایشان در بیشترین سالن‌ها و سانس‌ها به نمایش درآید. هیچ تهیه‌کننده و کارگردانی علاقه‌مند به در اختیار داشتن سانس‌های خلوت ظهر نیست. همه به‌دنبال سانس‌های آخر وقت هستند.

سینما عصر جدید

شهاب مهدوی - همشهری آنلاین: از طرف دیگر تعداد زیادی فیلم در نوبت اکران روی دست شورای صنفی نمایش مانده است؛ ظرف با مظروف نمی‌خواند ولی فیلم پشت فیلم اکران می‌شود. نتیجه، نارضایتی تعدادی از کارگردان‌ها و تهیه‌کنندگانی است که معتقدند شرایط اکران اجازه دیده‌شدن فیلم‌هایشان را نمی‌دهد. دیروز ابراهیم شیبانی که فیلم «طلا خون» را روی پرده دارد، از شرایط اکران فیلمش گلایه کرد. غلامرضا موسوی، تهیه‌کننده «بازیوو» دیگر فیلم در حال اکران هم منتقد شرایط موجود است و از گران‌بودن تبلیغات تلویزیونی گله‌مند است. طلا خون و بازیوو فیلم‌هایی هستند که فروش جالبی ندارند ولی حتی تهیه‌کننده فیلم نسبتا موفق «علف‌زار» هم نسبت به وضعیت نمایش عمومی فیلمش معترض است.

انتقاد بهرام رادان از شرایط اکران علف‌زار

علف‌زار تا امروز موفق‌ترین فیلم غیرکمدی اکران۱۴۰۱ بوده است؛ فیلمی که پس از نمایش موفق در جشنواره فیلم فجر روی پرده آمد و گرچه به اندازه‌ای که پیش‌بینی می‌شد نفروخت، ولی در مجموع باید آن را جزو آثار موفق اکران امسال دانست. بهرام رادان، تهیه‌کننده علف‌زار اما در گفت‌وگویی که مهر روی خروجی‌اش گذاشت، نسبت به آنچه بر فیلم گذشته، انتقاد کرد.

بهرام رادان، تهیه‌کننده فیلم سینمایی «علف‌زار» به کارگردانی کاظم دانشی درباره خبرهای منتشر شده مبنی بر محدودیت اکران این فیلم در برخی ‌استان‌ها گفت: «‌وجود قانون در هر جامعه‌ای لازم است اما مقدم و مهم‌تر از آن احترام به اصل قانون‌پذیری است، حال ما در کشورمان با پدیده‌های حیرت‌انگیزی روبه‌رو هستیم، به‌عنوان مثال فیلم ما که در حال اکران در سینماهاست، از تمام مجاری ممکن که شما تصور کنید و شاید هم تصورش را نتوانید بکنید، گذر کرده و مجوز نمایش گرفته است. من برای نمایش این فیلم چه در جشنواره فیلم فجر و چه در اکران عمومی با تمام وجود جنگیدم. اصلا نمی‌دانم اگر دوباره فیلمنامه‌ای مانند «علف‌زار» به دستم برسد آیا امکان دریافت پروانه ساخت و نمایش آن وجود دارد یا نه. به هر شکل این تلاش نتیجه داد و خدا را شکر هم در جشنواره و هم در اکران مورد اقبال مردم و منتقدان بودیم.»

این تهیه‌کننده و بازیگر سینما درباره عدم‌نمایش این فیلم در موزه سینمای ایران به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت ارشاد هم بیان کرد: «این تصمیمات فراقانونی است، یعنی حتی زیرمجموعه‌های خود وزارت ارشاد هم از قانون مافوق خود تبعیت نمی‌کنند. استانی به میل خود فیلم را اکران نمی‌کند یا رئیس موزه سینما جناب آقای اسماعیلی که به‌خود من گفت که چون از فیلم «علف‌زار» خوشم نمی‌آید، اجازه اکران آن را نمی‌دهم! درحالی‌که ‌موزه سینما می‌بایست حامی سینما و سینماگر باشد. حال منتظریم ببینیم با مصاحبه اخیر وزیر ارشاد مبنی بر اینکه مجوز اکران یک فیلم برای تمام شهرهای کشور است، آیا این نافرمانی در اداره‌های زیرمجموعه وزارت ارشاد ادامه خواهد داشت یا خیر؟»

تبلیغ در تلویزیون به‌صرفه نیست

سهم اندک فیلم‌های اکران‌شده در تبلیغات تلویزیونی، یکی دیگر از مشکلات سینمای ایران است. آگهی‌های تلویزیون آنقدر گران شده که کمتر تهیه‌کننده‌ای توان پرداخت هزینه‌هایش را دارد. غلامرضا موسوی، تهیه‌کننده‌ای که هم‌اکنون فیلم بازیوو را در گونه کودک و نوجوان در حال اکران دارد، در گفت‌وگو با ایرنا درباره تبلیغات این فیلم گفت: به‌دلیل گرانی وحشتناک بهای آگهی در تلویزیون امکان پخش آگهی نداریم. بنابراین من در فضا مجازی از همه خواستم برای حمایت از این گونه سینما، اکران فیلم در تهران و شهرستان‌ها را اطلاع‌رسانی کنند.
 این تهیه‌کننده افزود: این رویه خلاف آن چیزی است که آقای دکتر جبلی در روز اول قول داد.

او خودش می‌دانست که آگهی فرهنگی را باید از آگهی تجاری جدا کند و باکسی جداگانه برای تبلیغ سینما، تئاتر، کتاب و کالاهای فرهنگی درنظر بگیرد. اما در عمل صاحبان کالاهای تجاری چون تبلیغات درازمدت می‌دهند، تخفیف‌های خوبی از صداوسیما می‌گیرند و اهالی فرهنگ باید پول‌های کلان پرداخت کنند. الان بهترین فیلم‌ها  تا ۳۰میلیارد تومان می‌فروشند و فروش بقیه فیلم‌ها زیر ۱۰میلیارد تومان است.

کد خبر 690152

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سینما

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha